1. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí rendang s kokosem je tradiční indonéské jídlo plné exotických chutí a vůní. Kombinace měkkého hovězího masa, aromatických koření a sladkého kokosu vytváří neodolatelnou lahůdku, která rozhodně stojí za vyzkoušení. S tímto receptem si můžete dopřát jedinečný zážitek z gastronomie jihovýchodní Asie přímo v pohodlí vaší kuchyně. Nenechte si ujít tuto lahodnou kombinaci chutí!
Suroviny
- 500g hovězího masa (nasekaného na kostky)
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 4 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžička soli
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm česnek a cibuli, dokud nezezlátnou.
- Přidejte koriandr, kurkumu, kmín a papriku a restujte cca 1 minutu.
- Přidejte hovězí maso a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přilijte kokosové mléko a přidejte cukr a sůl.
- Dejte pokojovat na mírném ohni a vařte cca 2-3 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka nezhoustne.
- Podávejte s rýží nebo těstovinami.