9. 12. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí ratatouille – Tento lahodný recept na hovězí ratatouille je skvělou volbou pro milovníky zdravé a chutné kuchyně. Hovězí maso se krásně doplňuje s čerstvými zeleninovými ingrediencemi, jako jsou lilek, rajčata, paprika a cukety. Vychutnejte si bohatou kombinaci chutí a aromat při přípravě tohoto tradičního francouzského jídla. S naším podrobným receptem a tipy na přípravu získáte dokonalé hovězí ratatouille, které okouzlí vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 cukety
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- bazalka
Postup
- Hovězí maso nakrájíme na menší kousky.
- V pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm maso z obou stran.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- Papriky a cukety omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
- Rajčata zalijeme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
- Česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
- Do většího hrnce přidáme cibuli a dusíme ji na olivovém oleji dozlatova.
- Přidáme papriky, cukety, rajčata a česnek a dusíme dalších 5 minut.
- Přidáme osmažené maso, dochutíme solí, pepřem a bazalkou.
- Na mírném plameni dusíme všechny ingredience do měkka, asi 30 minut.
- Hotové hovězí ratatouille můžeme podávat s rýží, bramborem nebo bagetou.