9. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Hovězí ratatouille
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí ratatouille – Tento lahodný recept na hovězí ratatouille je skvělou volbou pro milovníky zdravé a chutné kuchyně. Hovězí maso se krásně doplňuje s čerstvými zeleninovými ingrediencemi, jako jsou lilek, rajčata, paprika a cukety. Vychutnejte si bohatou kombinaci chutí a aromat při přípravě tohoto tradičního francouzského jídla. S naším podrobným receptem a tipy na přípravu získáte dokonalé hovězí ratatouille, které okouzlí vaše chuťové pohárky.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 cukety
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • bazalka

Postup

  1. Hovězí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. V pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm maso z obou stran.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
  4. Papriky a cukety omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
  5. Rajčata zalijeme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
  6. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
  7. Do většího hrnce přidáme cibuli a dusíme ji na olivovém oleji dozlatova.
  8. Přidáme papriky, cukety, rajčata a česnek a dusíme dalších 5 minut.
  9. Přidáme osmažené maso, dochutíme solí, pepřem a bazalkou.
  10. Na mírném plameni dusíme všechny ingredience do měkka, asi 30 minut.
  11. Hotové hovězí ratatouille můžeme podávat s rýží, bramborem nebo bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *