16. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí ragú s vínem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na hovězí ragú s vínem? Naše verze tohoto tradičního italského jídla vám nadělá vážně vodu v ústech. Kvalitní hovězí maso se dusí v aromatické směsi výrazného červeného vína, zeleniny a bylinek, aby vytvořilo bohatou a chutnou omáčku. Tohle ragú je ideální večeře, kterou můžete podávat s těstovinami, rýží nebo bramborami. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte své chuťové pohárky oslnit tímto lahodným jídlem.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (například hovězího sekaného)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osušte ubrouskem.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  4. Přidejte česnek a maso a opékejte, dokud maso nezměkne.
  5. Přidejte nastrouhanou mrkev, rajčatový protlak, víno, vývar, bobkový list, tymián a rozmarýn.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Nechte ragú vařit na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny, dokud se omáčka nezredukuje a maso nezměkne.
  8. Podávejte s těstovinami nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *