5. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na hovězí ragú s bramborovou kaší, který vaše chuťové buňky okouzlí. Tento tradiční italský pokrm je plný bohatých chutí a je ideální na zimní večery. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si skvělé jídlo plné lahodných chutí.
Suroviny
- 500g hovězího masa na ragú
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 500ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, kmín, majoránka
- olej na smažení
- 300g brambor
- mléko, máslo, sůl
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a na kostičky nakrájenou mrkev.
- Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a orestujeme.
- Přidáme rajčatový protlak, zalijeme hovězím vývarem a přidáme koření podle chuti.
- Na mírném ohni dusíme, dokud maso není měkké a omáčka zahustí.
- Mezitím uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a připravíme z nich kaši s mlékem, máslem a solí.
- Hovězí ragú podáváme s bramborovou kaší. Dobrou chuť!