27. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí ragú s bramborovou kaší je výborný a sýtý recept, který potěší každého gurmána. V tomto pokrmu se kombinuje chutné a kvalitní hovězí maso s bohatou zeleninou a aromatickými bylinkami, které vytváří dokonalé ragú. Podává se s jemnou bramborovou kaší, která skvěle ladí s intenzivními chutěmi. Vyzkoušejte tento lahodný a tradiční pokrm, který vám zaručeně zpříjemní večerní stolování.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (na ragú)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 400 ml hovězího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- špetka majoránky
- petrželka na ozdobu
- 900 g brambor
- 200 ml mléka
- 50 g másla
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso společně s cibulí a česnekem.
- Přidáme oloupané a na kolečka nakrájené mrkve.
- Po několika minutách přidáme rajčatový protlak, kmín, sladkou papriku, sůl a pepř.
- Zalijeme hovězím vývarem a vaříme pod pokličkou přibližně 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Před koncem vaření přidáme majoránku a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
- Scedíme vodu a brambory rozmačkáme dohromady s máslem a mlékem.
- Ochutíme solí a pepřem.
- Hovězí ragú podáváme s bramborovou kaší a posypeme nasekanou petrželkou.