6. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Hovězí pho s vývarovou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí pho s vývarovou zeleninou je tradiční vietnamská polévka plná lahodných chutí a exotických vůní. Vyzkoušejte tento recept plný čerstvých bylinek, hovězího masa a šťavnaté zeleniny a připravte si lahodnou exotickou večeři. S trochou trpělivosti a lásky k vaření si můžete vychutnat originální chuťový zážitek přímo z Vaší kuchyně.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. hovězí líčka)
  • 1 velká cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 1 lžička kardamomových semínek
  • 3 hřebíčky
  • 3 houbové vývary (např. shiitake nebo kombu)
  • 1 lžíce rybí omáčka
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička sůl
  • 200g nudlí Pho
  • 1 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule

Postup

  1. Nejprve si připravíme vývar. Do hrnce dáme oloupanou cibuli rozpůlenou na poloviny, hřebíčky, koriandrová semínka, kardamomová semínka a houbový vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Poté vývar scedíme.
  2. Maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a opékáme na pánvi dozlatova.
  3. Do vývaru přidáme rybí omáčku a necháme provařit. Poté dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  4. Na druhé pánvi opečeme na suchu oloupanou mrkev, celer a cibuli, které jsme nakrájeli na menší kousky.
  5. Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
  6. Do mísy nebo hlubokého talíře dáme uvařené nudle, na ně vrstvíme hovězí maso, opečenou zeleninu a zalijeme horkým vývarem.
  7. Hotové pho můžeme podávat s limetkou, chilli papričkou, koriandrem nebo mátou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *