6. 5. 2024
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí pho s vývarovou zeleninou je tradiční vietnamská polévka plná lahodných chutí a exotických vůní. Vyzkoušejte tento recept plný čerstvých bylinek, hovězího masa a šťavnaté zeleniny a připravte si lahodnou exotickou večeři. S trochou trpělivosti a lásky k vaření si můžete vychutnat originální chuťový zážitek přímo z Vaší kuchyně.
Suroviny
- 500g hovězího masa (např. hovězí líčka)
- 1 velká cibule
- 3 hřebíčky
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička kardamomových semínek
- 3 hřebíčky
- 3 houbové vývary (např. shiitake nebo kombu)
- 1 lžíce rybí omáčka
- 3 hřebíčky
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička sůl
- 200g nudlí Pho
- 1 mrkev
- 1 celer
- 1 cibule
Postup
- Nejprve si připravíme vývar. Do hrnce dáme oloupanou cibuli rozpůlenou na poloviny, hřebíčky, koriandrová semínka, kardamomová semínka a houbový vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Poté vývar scedíme.
- Maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a opékáme na pánvi dozlatova.
- Do vývaru přidáme rybí omáčku a necháme provařit. Poté dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Na druhé pánvi opečeme na suchu oloupanou mrkev, celer a cibuli, které jsme nakrájeli na menší kousky.
- Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
- Do mísy nebo hlubokého talíře dáme uvařené nudle, na ně vrstvíme hovězí maso, opečenou zeleninu a zalijeme horkým vývarem.
- Hotové pho můžeme podávat s limetkou, chilli papričkou, koriandrem nebo mátou.