25. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Hovězí pho s rýžovými nudlemi
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí pho s rýžovými nudlemi je tradiční vietnamské jídlo plné lahodných chutí a vůní. Tento recept je snadný na přípravu a skvělý způsob, jak si dopřát exotickou dovolenou přímo v pohodlí vaší kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a připravte si lahodnou a zdravou večeři pro sebe a své blízké.

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (např. hovězí krk)
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 3 plátky zázvoru
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 500 g rýžových nudlí
  • 1 lžka oleje
  • čerstvý koriandr a mátu
  • 1 limetka
  • sojová omáčka

Postup

  1. Na pánvi zpudinkujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a restujeme dozlatova.
  2. Přidáme hřebíček, nové koření, koriandrová semínka, plátky zázvoru, cukr a rybí omáčku.
  3. Zalijeme vodou a necháme vařit asi 1,5 hodiny, až se maso změkčí.
  4. Vodu s hovězím vývarem sceďte, vyndejte z ní koření a maso nakrájejte na tenké plátky.
  5. Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu.
  6. V misce smíchejte olej a nasekané bylinky – koriandr a mátu.
  7. Na talíře rozdělte uvařené nudle, přidejte hovězí plátky, zalijte vývarem a ozdobte bylinkovou směsí.
  8. Podávejte s nakrájenou limetkou a sojovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *