25. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí pho s rýžovými nudlemi je tradiční vietnamské jídlo plné lahodných chutí a vůní. Tento recept je snadný na přípravu a skvělý způsob, jak si dopřát exotickou dovolenou přímo v pohodlí vaší kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a připravte si lahodnou a zdravou večeři pro sebe a své blízké.
Suroviny
- 400 g hovězího masa (např. hovězí krk)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 2 kuličky nového koření
- 1 lžička koriandrových semínek
- 3 plátky zázvoru
- 2 lžičky cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 500 g rýžových nudlí
- 1 lžka oleje
- čerstvý koriandr a mátu
- 1 limetka
- sojová omáčka
Postup
- Na pánvi zpudinkujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme hřebíček, nové koření, koriandrová semínka, plátky zázvoru, cukr a rybí omáčku.
- Zalijeme vodou a necháme vařit asi 1,5 hodiny, až se maso změkčí.
- Vodu s hovězím vývarem sceďte, vyndejte z ní koření a maso nakrájejte na tenké plátky.
- Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu.
- V misce smíchejte olej a nasekané bylinky – koriandr a mátu.
- Na talíře rozdělte uvařené nudle, přidejte hovězí plátky, zalijte vývarem a ozdobte bylinkovou směsí.
- Podávejte s nakrájenou limetkou a sojovou omáčkou.