Vyzkoušejte tento autentický vietnamský recept na lahodné hovězí pho s nudlemi a bylinkami. Skvělá kombinace bohatých chutí a osvěžující nabídky bylinek v teplé polévce, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si exotickou kuchyni přímo v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 400 g hovězího masa (najlepšie rošt, ale môžete použiť aj iný kúsok)
- 1 veľká cibuľa
- 4 klinčeky cesnaku
- 5 cm koreňa zázvoru
- 2 hnedé houby shitake
- 1 l vývaru (hovädzí alebo kurací)
- 100 g ryžových nudlí
- 1 pór
- 100 g fazolí mungo
- čerstvé bylinky (mäta, koriander, petržlen)
- sojová omáčka, rybí omáčka, chilli omáčka
- limetka
Postup
- Načistite cibuľu, cesnak a zázvor, pokrájajte hovädzie mäso na tenké plátky a houby na pásiky.
- Rožte hovädzie mäso na panvici, pridajte cibuľu, cesnak, zázvor a houby a restujte chvíľu.
- Potom prilejte vývar a nechajte prevrieť, kým mäso nezmäkne.
- Medzitým uvaríme ryžové nudle podľa návodu a opiekame fazole mungo na suchej panvici.
- Potom opláchneme pór, nakrájame na kolieska a pridáme do polievky spolu s fazolami a desiatkou sojovej omáčky.
- Podávame s uvarenými ryžovými nudľami, obložené bylinkami a zakvapkáme šťavou z limetky.