8. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný vietnamský pokrm – Hovězí Pho s nudlemi. Tento aromatický vývar plný exotických bylin a koření se podává s plátky hovězího masa a rýžovými nudlemi. Připravte si tento lahodný a zdravý pokrm snadno doma a užijte si jeho bohatou chuť a výživné složení.
Suroviny
- 400g hovězího masa (najlepšie krkovičky)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 kousek skořice
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 300g rýžových nudlí
- čerstvá koriandr a bazalka
- hořčice,
- 5 lžic olivového oleje
- soľ a čierne korenie
Postup
- Do hrnce dejte 2 litry vody a přiveďte k varu.
- Přidejte do vody maso a nechte vařit asi 30 minut.
- V jiném hrnci rozpalte olej, přidejte na kostky nakrájenou cibuli a restujte dozlatova.
- Přidejte hřebíček, skořici, koriandr, kmín a zázvor.
- Ke směsi dejte omáčky, cukr a promíchejte.
- Přidejte do směsi vařící vývar z masa a vařte asi 10 minut, než všechny chutě spojíte.
- Odeberte maso z vývaru, nařežte na plátky a vraťte do polévky.
- Přidejte rýžové nudle a nechte vařit až do změknutí.
- Podávejte posypané nasekanými bylinkami (koriandr, bazalka).