14. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
Hovězí Pho polevka
zdroj: Recepty 24/7

Svěží a chutná hovězí Pho polévka je tradiční vietnamská specialita, která potěší všechny milovníky asijské kuchyně. Tento recept na domácí Pho polévku je snadno připravitelný a plný exotických chutí a vůní. Objevte tajemství tohoto lahodného pokrmu a připravte si ho i vy doma!

Suroviny

  • 400g hovězího masa (případně i vepřového)
  • 6 šálků drůbežího vývaru
  • 200g rýže pho
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička fenyklu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • čerstvá nane
  • čerstvá koriandr
  • lime

Postup

  1. Na pánvi opečeme cibuli a koření, dokud nezačne vůně stoupat.
  2. Přidáme nakrájené hovězí maso a osmahneme ze všech stran.
  3. Přidáme vývar a necháme vařit asi 1-2 hodiny, dokud maso není měkké.
  4. Mezitím uvaříme rýži pho podle návodu na obalu.
  5. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky.
  6. Do vývaru přidáme rybí omáčku, cukr a zázvor a vaříme dalších 10 minut.
  7. Hotovou polévku sceďte a přendejte do hlubší mísy nebo talíře.
  8. Přidejte rýži pho, nakrájené maso, chilli papričku, nane, koriandr a lime podle chuti.
  9. Podávejte ihned a užívejte si lahodného pho!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *