14. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Svěží a chutná hovězí Pho polévka je tradiční vietnamská specialita, která potěší všechny milovníky asijské kuchyně. Tento recept na domácí Pho polévku je snadno připravitelný a plný exotických chutí a vůní. Objevte tajemství tohoto lahodného pokrmu a připravte si ho i vy doma!
Suroviny
- 400g hovězího masa (případně i vepřového)
- 6 šálků drůbežího vývaru
- 200g rýže pho
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 4 kuličky nového koření
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička fenyklu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- čerstvá nane
- čerstvá koriandr
- lime
Postup
- Na pánvi opečeme cibuli a koření, dokud nezačne vůně stoupat.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a osmahneme ze všech stran.
- Přidáme vývar a necháme vařit asi 1-2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Mezitím uvaříme rýži pho podle návodu na obalu.
- Poté maso vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Do vývaru přidáme rybí omáčku, cukr a zázvor a vaříme dalších 10 minut.
- Hotovou polévku sceďte a přendejte do hlubší mísy nebo talíře.
- Přidejte rýži pho, nakrájené maso, chilli papričku, nane, koriandr a lime podle chuti.
- Podávejte ihned a užívejte si lahodného pho!