21. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí pho bo je tradiční vietnamská polévka plná chutí a vůní. Vychutnejte si jemně se vařené hovězí maso s nudlemi, vývar s exotickými kořeními a čerstvou zeleninou. Objevte lahodnou kombinaci chutí s receptem na hovězí pho bo.
Suroviny
- 400 g hovězího masa (hovězí líčka nebo steak)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 2 kusy skořice
- 4 kuličky nového koření
- 3 lžičky rybí omáčky
- 5 kapek černého pekingského octa
- 1 lžička cukru
- 250 g rýžových nudlí
- 1 lžička koření do pho
- 20 g čerstvého koriandru
- 1 lime
- 2 l litrů kuřecího vývaru
Postup
- Na pánvi osmahněte na suché pánvi hřebíček, skořici a nové koření.
- Přidejte oloupanou cibuli a pokračujte v osmahávání.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a osmahněte ho společně s kořením a cibulí.
- Přidejte rybí omáčku, ocet, cukr a promíchejte.
- Přidejte kuřecí vývar a nechte vařit 30 minut.
- Poté maso vyjměte, nakrájejte na tenké plátky a vraťte zpět do vývaru.
- Přidejte rýžové nudle a vařte podle návodu na obalu.
- Svařte nudle, dejte je do misky a zalijte horkým vývarem s masem.
- Přidejte koření do pho, na drobno nasekaný koriandr a plátky limetky.
- Hovězí pho bo je hotové! Dobrou chuť!