21. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Hovězí pho bo.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí pho bo je tradiční vietnamská polévka plná chutí a vůní. Vychutnejte si jemně se vařené hovězí maso s nudlemi, vývar s exotickými kořeními a čerstvou zeleninou. Objevte lahodnou kombinaci chutí s receptem na hovězí pho bo.

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (hovězí líčka nebo steak)
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 2 kusy skořice
  • 4 kuličky nového koření
  • 3 lžičky rybí omáčky
  • 5 kapek černého pekingského octa
  • 1 lžička cukru
  • 250 g rýžových nudlí
  • 1 lžička koření do pho
  • 20 g čerstvého koriandru
  • 1 lime
  • 2 l litrů kuřecího vývaru

Postup

  1. Na pánvi osmahněte na suché pánvi hřebíček, skořici a nové koření.
  2. Přidejte oloupanou cibuli a pokračujte v osmahávání.
  3. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a osmahněte ho společně s kořením a cibulí.
  4. Přidejte rybí omáčku, ocet, cukr a promíchejte.
  5. Přidejte kuřecí vývar a nechte vařit 30 minut.
  6. Poté maso vyjměte, nakrájejte na tenké plátky a vraťte zpět do vývaru.
  7. Přidejte rýžové nudle a vařte podle návodu na obalu.
  8. Svařte nudle, dejte je do misky a zalijte horkým vývarem s masem.
  9. Přidejte koření do pho, na drobno nasekaný koriandr a plátky limetky.
  10. Hovězí pho bo je hotové! Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *