22. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí pad thai recept: Jak připravit tradiční thajské jídlo s hovězím masem, rýžovými nudlemi a exotickými dochucovadly. Pojďte si užít lahodnou kombinaci sladké, slané a pikantní chuti připravenou snadno a rychle doma.
Suroviny
- 200g hovězího masa (nasekaného na plátky)
- 200g rýžových nudlí
- 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 mrkev (nakrájená na tenké nudličky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 1/4 hrnku sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce palmového cukru
- 1 lžička chilli pasty
- 1 limetka (šťáva)
- 2 vejce
- 1 hrst arašídů (nasekaných)
- Šťáva z 1 limetky
- Rostlinný olej
Postup
- Nejprve připravte omáčku smícháním sójové omáčky, rybí omáčky, palmového cukru, chilli pasty a šťávy z limetky. Dejte stranou.
- V hrnci vařte rýžové nudle podle pokynů na obalu. Poté je opláchněte studenou vodou a dejte stranou.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte v něm hovězí maso. Poté ho vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte cibuli, česnek, papriku a mrkev a osmahněte je do měkka.
- Přidejte omáčku a vařte 1-2 minuty. Poté přidejte vajíčka a míchejte, dokud neztuhnou.
- Přidejte nudle a hovězí maso a dobře promíchejte. Pokračujte vařením dalších 2-3 minut.
- Smažte arašídy na pánvi, dokud nezačnou vonět.
- Servírujte hotové jídlo posypané arašídy a s trochou limetkové šťávy na vrcholu.