12. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na zeleninové posteli je lahodné jídlo, které se skládá z kousků masa z hovězího se žampiony, paprikou, cibulí a mrkví. Tato chutná kombinace je servírována na posteli z plněného rajčete a doplněna skvělým omáčkou. Tento recept je ideální pro milovníky masitých pokrmů, kteří si přejí osvěžující přílohu bohatou na vitamíny. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a užijte si zdravou a vyváženou stravu plnou chutí.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (svíčková, roštěná nebo jiné)
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
- Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kolečka.
- Papriky omyjte, zbavte semínek a nakrájejte je na proužky.
- Na rozpáleném oleji orestujte cibuli do zlatova.
- Přidejte hovězí maso a opékejte ho z každé strany dozlatova.
- Přidejte nakrájenou papriku, mrkev a petržel. Promíchejte.
- Přidejte papriku, sůl a pepř. Promíchejte a restujte 2-3 minuty.
- Nalijte trochu vody, přikryjte a vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Pokud je omáčka řídká, můžete ji zahustit trochou smetany nebo jiným zahušťovadlem.
- Hovězí na zeleninové posteli podávejte s rýží nebo bramborami.