23. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na zelenině se šťávou je lahodné a zdravé jídlo, které vám dodá energii a vitamíny. Postup přípravy je jednoduchý a stačí vám k tomu pouze pár surovin. Vyzkoušejte tento recept a udělejte si radost své chutě i tělu!
Suroviny
- 600g hovězího masa (např. roštěnku)
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 petrželový kořen
- 1/2 celerové hlízy
- 2 rajčata
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, nové koření, bobkový list
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka osmahneme z obou stran.
- Pomalu přidáme vývar, rajčatový protlak a na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer. Přidáme koření podle chuti.
- Dusíme pod pokličkou asi 1,5 hodiny nebo dokud maso není měkké.
- Pokud je šťáva řídká, můžeme ji zahustit směsí z oleje a hladké mouky.
- S miskem rýže nebo chlebem podáváme hovězí maso se zeleninou a šťávou. Dobrou chuť!