30. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na smetanové omáčce je lahodné jídlo připravené z kousků hovězího masa zalitého krémovou a lahodnou omáčkou. Chuťové buňky vás nadchnou a vaše chuťové pohárky budou nadšené. Smetanová omáčka krásně podtrhuje chuť hovězího masa a vytváří dokonalou gastronomickou kombinaci. Navštivte naše stránky a naučte se, jak jednoduše připravit tuto lahodnou pochoutku pro své blízké!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 250ml hovězího vývaru
- 250ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm na kostičky nakrájené hovězí maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a zpěněné máslo.
- Přidáme hladkou mouku a promícháme, aby se vytvořila jemná jíška.
- Postupně přilijeme hovězí vývar a necháme vařit asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit dalších 10 minut.
- Ochutíme solí, pepřem a majoránkou a hotovou omáčku podáváme s rýží nebo třeba bramborovou kaší.