16. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí na smetaně s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční český recept na hovězí na smetaně s lahodným knedlíkem.‍ Kombinace jemně uvařeného hovězího masa s krémovou⁢ smetanovou omáčkou ‌a‍ měkkým knedlíkem je vhodná pro ⁣každou ‌příležitost. ‌S touto chutnou a sýtou pochoutkou si určitě pochutnáte! Naučte se připravit hovězí na smetaně s knedlíkem a překvapte⁢ své chuťové ⁤buňky!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1‌ lžíce‍ hladké mouky
  • 200‍ ml smetany ke šlehání
  • 600 ‍ml vody
  • sůl, pepř, olej
  • 500 g knedlíků

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na‌ kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme lžíci hladké mouky a ‍promícháme.
  4. Zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Vaříme, dokud ‌maso ​není⁣ měkké.
  5. Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit.
  6. Na druhém plotně si připravíme knedlíky podle návodu ‍na​ obalu.
  7. S hotovými ⁢knedlíky podáváme hovězí ⁣na smetaně.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *