16. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční český recept na hovězí na smetaně s lahodným knedlíkem. Kombinace jemně uvařeného hovězího masa s krémovou smetanovou omáčkou a měkkým knedlíkem je vhodná pro každou příležitost. S touto chutnou a sýtou pochoutkou si určitě pochutnáte! Naučte se připravit hovězí na smetaně s knedlíkem a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 600 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 600 ml vody
- sůl, pepř, olej
- 500 g knedlíků
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme lžíci hladké mouky a promícháme.
- Zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Vaříme, dokud maso není měkké.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit.
- Na druhém plotně si připravíme knedlíky podle návodu na obalu.
- S hotovými knedlíky podáváme hovězí na smetaně.