25. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné hovězí na smetaně s domácími knedlíky. Poctivé české jídlo plné chuti, které potěší každého milovníka tradiční kuchyně. Sledujte postup a připravte si skvělou domácí večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- olej
- sůl, pepř
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a osmahneme dozlatova.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a provaříme asi 15 minut.
- Pokud je omáčka příliš tekutá, můžeme ji zahustit trochou škrobu rozpuštěného ve vodě.
- Omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Smažený hovezí maso podáváme s houskovým knedlíkem.