13. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na smetaně s karlovarským knedlíkem je tradiční české jídlo plné bohatých chutí a jemného tvarohového knedlíku. Recept je jednoduchý a rychlý, takže si ho můžete užít kdykoliv jako lahodnou domácí večeři. Podívejte se na náš krok za krokem průvodce, jak připravit toto chutné jídlo. Suroviny
- 600g hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 250ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a za stálého míchání opékáme, dokud maso nezezloutne.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme chvíli provařit. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku podle chuti.
- Mezitím si připravíme karlovarský knedlík podle receptu na obalu a necháme uvařit.
- Hovězí maso podáváme s karlovarským knedlíkem. Dobrou chuť!