21. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na smetaně s brambory je oblíbené pokrm, který se hodí na každou příležitost. Jemně uvařené hovězí maso podávané s lahodnou smetanovou omáčkou a křupavými brambory je poctivá domácí klasika, která potěší každého gurmána. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a rozzářte svůj jídelníček.
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 3 velké brambory
- 1 cibule
- 200ml smetany ke vaření
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve si očistěte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
- Cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
- Maso nakrájejte na nudličky.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte maso společně s cibulí.
- Přidejte brambory a zalijte smetanou ke vaření.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Nechejte dusit na mírném plameni asi 20 minut, dokud brambory nejsou měkké.
- Podávejte teplé s houskovým knedlíkem nebo pečivem.