20. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na smetaně je lahodné tradiční české jídlo, které si opravdu zamilujete. Užijte si náš recept na hovězí vlahodné smetanové omáčce s měkkými knedlíky, které se jemně rozplývají v ústech. Skvělá kombinace chuti a vůně. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a udělejte si radost i vašim blízkým!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Naolejovat hrnec a rozehřát na něm olej.
- Pokrájet cibuli a česnek a přidat do hrnce. Orestovat do zlatova.
- Přidat na kostky nakrájené hovězí maso a krátce restovat.
- Přilít smetanu, přidat sůl, pepř a majoránku.
- Pod pokličkou dusit na mírném ohni cca 60 minut, občas promíchat.
- Servírovat s domácími knedlíky.