7. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si hovězí lahůdku na smetaně s tímto jednoduchým receptem. Vychutnejte si křehký kousky hovězího masa, smíchané s bohatou a krémovou smetanovou omáčkou. Tato lahodná a sýrová kombinace je skvělá volba pro večeři. Připravte si tento chutný pokrm a potěšte své chuťové buňky.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (nejlépe roštěnec)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 250 ml vývaru (hovězího nebo zeleninového)
- 200 ml smetany
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- V hrnci rozpálíme olej a na něm osmahneme cibuli nakrájenou na drobné kostičky do zlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek a kratší chvíli restujeme.
- Na cibuli a česnek přidáme nakrájené maso a opékáme dohněda ze všech stran.
- Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji krátce restujeme, aby ztratila moučnou chuť.
- Postupně přilijeme vývar, smetanu a hořčici.
- Dobře promícháme a vaříme na mírném ohni, dokud se omáčka nezahuší a maso změkne (cca 1-1,5 hodiny).
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Hovězí na smetaně podáváme s rýží nebo domácími nudlemi.