7. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí na smetaně
zdroj: Recepty 24/7

Užijte ‍si ⁢hovězí‍ lahůdku na smetaně s​ tímto jednoduchým receptem. Vychutnejte si křehký kousky hovězího masa, smíchané s ‍bohatou a krémovou smetanovou omáčkou. Tato lahodná a ⁣sýrová kombinace je​ skvělá ​volba‌ pro večeři. ‌Připravte si tento chutný pokrm ​a potěšte​ své chuťové buňky.

Suroviny

  • 500 ⁤g​ hovězího masa (nejlépe‌ roštěnec)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml ‌vývaru (hovězího​ nebo⁢ zeleninového)
  • 200 ml smetany
  • 1⁢ lžička hořčice
  • 1⁤ lžíce hladké mouky
  • sůl ​a⁤ pepř podle ‍chuti

Postup

  1. Maso nakrájíme ⁤na menší kousky a osolíme​ a opepříme.
  2. V hrnci ​rozpálíme olej a na ‌něm osmahneme ​cibuli nakrájenou na drobné ‍kostičky do zlatova.
  3. Přidáme prolisovaný česnek a kratší chvíli ​restujeme.
  4. Na cibuli ⁢a česnek přidáme nakrájené maso ⁤a opékáme dohněda ze všech stran.
  5. Přidáme⁤ hladkou ​mouku a za stálého ⁢míchání ji krátce ⁢restujeme, ‍aby⁤ ztratila moučnou chuť.
  6. Postupně‍ přilijeme vývar, smetanu a hořčici.
  7. Dobře promícháme a ⁢vaříme na mírném ohni, ⁣dokud​ se omáčka nezahuší a maso změkne (cca ​1-1,5 hodiny).
  8. Případně dochutíme solí a⁣ pepřem podle ⁣chuti.
  9. Hovězí na smetaně podáváme s rýží nebo domácími nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *