1. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na šampaňském s hříbkovou omáčkou je lahodné a luxusní jídlo, které určitě potěší vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje šťavnaté hovězí maso s lahodnou omáčkou z čerstvých hříbků a šampaňského, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Připravte si tento lahodný pokrm doma a ohromte své blízké neodolatelnou kombinací chutí!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 200ml šampaňského
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- maslo na smažení
- sůl, pepř, tymián
Postup
- Na rozpáleném pánvi osmahneme na másle nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a osmahneme z obou stran dozlatova.
- Přilijeme šampaňské a necháme vařit, dokud alkohol zcela nevyprchá.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a smažíme do měkka.
- Zalijeme smetanou ke šlehání a necháme provařit, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidáme sůl, pepř a tymián podle chuti, podáváme s rýží nebo pečivem.