6. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí na medailoncích s omáčkou hermelín
zdroj: Recepty 24/7

Nechte ⁣se okouzlit chuťovým zážitkem s receptem na hovězí‍ medailonky zalité lahodnou omáčkou z bylinkového⁢ hermelínu. Skvělá kombinace jemného masa a krémové omáčky, která ‍se jistě stane ‍hitem každého gurmánského večírku. S ‍přesným návodem na přípravu a ingrediencemi ‍snadno seženutelnými v každém⁢ obchodě zaručeně uspějete!

Suroviny

  • 500g hovězího masa na medailonky
  • 200g hermelínu
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 200ml smetany⁢ ke šlehání
  • sůl

Postup

  1. Medailonky z⁢ hovězího masa omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme ‍z obou stran.
  2. Cibuli ⁤oloupeme ​a nakrájíme ⁢na drobné kousky.
  3. Hermelín nakrájíme na menší kostičky.
  4. Na ⁤pánvi rozehřejeme máslo a olej a osmahneme na⁣ něm medailonky z obou stran dozlatova.⁤ Poté vyndáme z pánve a necháme stranou.
  5. Do stejné‌ pánve přidáme⁢ cibuli‌ a restujeme dozlatova.
  6. Přidáme nakrájený hermelín⁢ a smetanu​ ke⁤ šlehání a necháme ​provařit, ⁢dokud se hermelín ⁢nerozpustí a omáčka nezhoustne.
  7. Přidáme medailonky zpět ​do omáčky a krátce prohřejeme.
  8. Podáváme ‍s přílohou dle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *