8. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na kulajdě a knedlík – tradiční české jídlo, které si zamilujete! Pojďte si užít lahodné hovězí maso provoněné aromatickými bylinkami a podávané s křupavým knedlíkem. Recept, který potěší každého gurmána! Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést chutěmi české kuchyně.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- 200 ml vody
- sůl, pepř, kmín
- olej na smažení
Postup
- Na cibuli na oleji osmahneme nakrájené hovězí maso.
- Přidáme na kostičky nakrájený česnek a osmahneme dozlatova.
- Přidáme máslo a necháme rozpustit.
- Přisypeme mouku a restujeme, dokud nezhustne.
- Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
- Pod pokličkou dusíme asi 1,5 hodiny, občas promícháme.
- Po uvaření můžeme přidat lžíci zakysané smetany pro zjemnění chuti.
- Podáváme s knedlíkem a okurek.