20. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí maso se smetanou
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodné ‌hovězí maso‍ podávané se smetanovou‌ omáčkou. Tento recept⁣ je jednoduchý na přípravu‌ a ⁣skvěle⁢ chutná. Objevte tradiční chuťovou kombinaci v novém provedení a vytvořte si výjimečnou večeři pro celou rodinu.

Suroviny

  • 500g‌ hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl,‌ pepř,‍ majoránka
  • olej‌ na smažení

Postup

  1. Na‌ pánvi ⁤rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme ‌nakrájené hovězí maso⁤ a osmahneme⁣ ho z obou stran⁤ dozlatova.
  3. Přidáme ​prolisovaný česnek, ‌osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
  4. Podlijeme trochou​ vody ​a ⁤necháme dusit, dokud maso není měkké (přibližně 45 minut).
  5. Přilijeme smetanu ke‍ šlehání a necháme​ probublávat asi 5 minut.
  6. Podáváme s‍ rýží nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *