20. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodné hovězí maso podávané se smetanovou omáčkou. Tento recept je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná. Objevte tradiční chuťovou kombinaci v novém provedení a vytvořte si výjimečnou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a osmahneme ho z obou stran dozlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
- Podlijeme trochou vody a necháme dusit, dokud maso není měkké (přibližně 45 minut).
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme probublávat asi 5 minut.
- Podáváme s rýží nebo knedlíky.