2. 6. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí maso s karamelem je lahodný a jednoduchý recept, který potěší chuťové buňky i vaše milované. Karamelizovaná sladkost se skvěle doplňuje s bohatostí hovězího masa, vytvářející harmonickou a chutnou kombinaci, která určitě potěší vaše rodinu a přátele. Podívejte se na náš recept a připravte si tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 500g hovězího masa (řízek nebo krk)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme, dokud není maso propečené.
- Přidáme hořčici, med, sójovou omáčku, sůl a pepř podle chuti a necháme ještě chvilku restovat.
- Omáčku necháme probublávat do zhoustnutí.
- Podáváme hovězí maso s karamelem s rýží nebo brambory a posypeme nasekanou petrželkou.