2. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí maso na smetaně je lahodné a sýté jídlo, které potěší chuťové buňky každého gurmána. Kombinace jemného hovězího masa, smetany a koření vytvoří skvělou chuťovou symfonii. S tímto receptem na hovězí maso na smetaně si jednoduše připravíte lahodné jídlo pro celou rodinu. Užijte si ho kvalitní večeři plné chuti a vůně!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej na smažení
- sůl, pepř
- majoránka
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup
- Nejprve si maso omyjeme, zbavíme případných šlach a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme nakrájené maso a restujeme dozlatova.
- Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
- Dusíme pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
- Případně dochutíme a podáváme s rýží nebo bramborem.