25. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí líčka s karamelem a bramborovou kaší.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí⁣ líčka s karamelem a bramborovou kaší – ⁤lahodná kombinace měkkých⁣ líček, sladkého karamele a krémové ⁣bramborové ⁢kaše. Recept, který potěší chuťové buňky i​ náročné gurmány! Uvařte si ho doma díky naší jednoduché ⁣kuchařce.⁤

Suroviny:

  • 500 ⁢g hovězích líček
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce⁢ rostlinného oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 400 ml hovězího ‍vývaru
  • sůl a pepř ​podle chuti
  • čerstvý tymián a ⁤rozmarýn
  • 200⁤ g brambor
  • 50 ml mléka

Postup:

  1. Nejprve​ si‍ oloupeme a ‌nakrájíme cibuli a česnek na ⁢drobno.
  2. Hovězí líčka očistíme⁤ a nakrájíme ⁢na ‌menší ⁤kousky.
  3. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli ‌s česnekem, ⁣přidáme líčka a ⁣osmažíme z obou stran dozlatova.
  4. Přisypeme cukr a necháme zesklovatět.
  5. Přilijeme vývar a přidáme čerstvé bylinky.
  6. Přikryté dusíme asi 1-2 hodiny,‍ dokud není maso měkké.
  7. V ‌hrnci uvaříme oloupané‍ a nakrájené brambory ​do ⁤měkka, slijeme​ vodu, přidáme mléko a‌ rozmixujeme dohladka.
  8. Hovězí ‍líčka podáváme se sladkou karamelem přelitou bramborovou ‌kaší. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *