25. 4. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí líčka s karamelem a bramborovou kaší – lahodná kombinace měkkých líček, sladkého karamele a krémové bramborové kaše. Recept, který potěší chuťové buňky i náročné gurmány! Uvařte si ho doma díky naší jednoduché kuchařce.
Suroviny:
- 500 g hovězích líček
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce cukru
- 400 ml hovězího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý tymián a rozmarýn
- 200 g brambor
- 50 ml mléka
Postup:
- Nejprve si oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek na drobno.
- Hovězí líčka očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme líčka a osmažíme z obou stran dozlatova.
- Přisypeme cukr a necháme zesklovatět.
- Přilijeme vývar a přidáme čerstvé bylinky.
- Přikryté dusíme asi 1-2 hodiny, dokud není maso měkké.
- V hrnci uvaříme oloupané a nakrájené brambory do měkka, slijeme vodu, přidáme mléko a rozmixujeme dohladka.
- Hovězí líčka podáváme se sladkou karamelem přelitou bramborovou kaší. Dobrou chuť!