23. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí líčka s bramborovou kaší je výtečné jídlo, které vám rozhodně získá srdce i žaludek. Tato tradiční česká specialita se vyznačuje křehkými, jemnými líčky, která jsou vařená ve vývaru s aromatickými bylinkami a kořením, což jim dodává neodolatelnou chuť. Kombinace hovězích líček s hladkou bramborovou kaší vytváří dokonalé sousto, které si zamilujete. Navíc se toto jídlo připravuje snadno a rychle. Takže prozkoumejte tento recept na hovězí líčka s bramborovou kaší a užívejte si toto výborné jídlo plné chuti u svého domácího stolu.
Suroviny
- 500 g hovězích líček
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g slaniny
- 300 ml hovězího vývaru
- 200 ml červeného vína
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme hovězí líčka. Omyjeme je a osušíme.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu nakrájíme na plátky.
- V hrnci rozpálíme olej a osmažíme na něm slaninu. Poté přidáme cibuli a česnek a důkladně promícháme.
- Přidáme líčka a opékáme je z obou stran, dokud nezežloutnou.
- Posypeme moukou a promícháme. Hovězí líčka zalijeme vývarem a vínem. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Hovězí líčka dusíme na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny, dokud nezměknou.
- Mezitím si připravíme bramborovou kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě. Po uvaření je rozmixujeme na kaši.
- Pokud je potřeba, dochutíme hovězí líčka solí a pepřem. Podáváme s bramborovou kaší.