23. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí líčka s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí líčka s bramborovou kaší ‍je výtečné jídlo, které vám rozhodně získá srdce i žaludek. Tato tradiční česká specialita se vyznačuje křehkými, jemnými líčky, která‍ jsou⁤ vařená ve vývaru ⁤s ⁣aromatickými‍ bylinkami​ a kořením, což jim dodává neodolatelnou chuť. Kombinace hovězích⁤ líček s hladkou bramborovou kaší ⁣vytváří⁣ dokonalé sousto, které si zamilujete. Navíc se toto jídlo připravuje snadno a rychle. Takže prozkoumejte tento recept na hovězí líčka s bramborovou ‍kaší ​a užívejte si toto ‌výborné jídlo plné chuti ​u svého ​domácího stolu.⁢

Suroviny

  • 500 g hovězích⁤ líček
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 300 ml ⁤hovězího ⁢vývaru
  • 200 ml⁢ červeného vína
  • 2 lžíce hladké ⁤mouky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř ‍podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme⁢ hovězí ‍líčka. Omyjeme je a osušíme.
  2. Cibuli a česnek‌ oloupeme‌ a nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu nakrájíme na plátky.
  3. V hrnci⁤ rozpálíme⁣ olej a osmažíme na něm slaninu. Poté přidáme cibuli a česnek ⁤a ⁢důkladně promícháme.
  4. Přidáme líčka a ⁣opékáme‍ je z obou stran, dokud nezežloutnou.
  5. Posypeme ⁤moukou ⁣a ⁤promícháme. Hovězí líčka zalijeme vývarem a vínem. Přidáme sůl a pepř⁣ podle chuti.
  6. Hovězí líčka dusíme na ‍mírném ⁤ohni ⁢přibližně ⁤1,5 hodiny,⁤ dokud ⁣nezměknou.
  7. Mezitím​ si připravíme bramborovou kaši. Brambory⁣ oloupeme, nakrájíme na ⁣menší kousky a uvaříme ve slané vodě. Po​ uvaření je rozmixujeme na kaši.
  8. Pokud je potřeba, ‍dochutíme ⁢hovězí líčka solí‌ a pepřem. Podáváme s ​bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *