26. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné hovězí korma se špenátem. Tato vydatná a chutná indická specialita je plná exotických koření a zdravých špenátových listů. Vaše chuťové buňky budou nadšené! Navíc tento recept je velmi snadný a rychlý na přípravu. Podlejte se zde podrobnými kroky k jeho uvaření.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 300g špenátu
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji zpěněnou cibuli společně s prolisovaným česnekem a nakrájenou chilli papričkou zprudka osmažíme.
- Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud nezezloutne.
- Přisypeme koření a zalijeme trochou vody. Dusíme asi 30 minut pod poklicí, občas promícháváme.
- Když je maso měkké, vmícháme na menší kousky natrhaný špenát a společně zamícháme. Dusíme 5 minut.
- Pokrm dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat například s rýží nebo indickým chlebem naan.