19. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí korma s rýží a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Objednejte si lahodné hovězí korma s rýží a šafránem přímo k vám domů! Tento tradiční indický pokrm je plný exotických chutí a aromatických koření, které vám zaručeně udělají radost. Objednejte si ho ještě dnes a dopřejte si lahodnou exotickou večeři.

Suroviny

  • 500g hovězího masa nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • 300g bílé rýže
  • 1 špetka šafránu
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek do zlatova.
  2. Přidáme nakrájené hovězí maso a orestujeme ho z obou stran.
  3. Přidáme koriandr, kmín, skořici, zázvor, kurkumu, sůl a pepř a promícháme.
  4. Přilijeme vodu, zakryjeme a necháme dusit cca 45 minut, dokud maso není měkké.
  5. V dalším hrnci si uvaříme rýži s šafránem podle návodu na obalu.
  6. Servírujeme hovězí korma s rýží a šafránem a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *