7. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na hovězí korma s rýží a hráškem, který potěší vaše chuťové buňky. Jednoduchý a chutný jídlo, které můžete servírovat jako hlavní jídlo na oběd nebo večeři. Skvělá kombinace jemně udušeného hovězího masa s aromatickou rýží a osvěžujícím hráškem. Navštivte naše stránky a zjistěte si, jak snadno a rychle připravit toto lahodné jídlo.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- 200 g rýže
- 200 g hrášku
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostky nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájený česnek a hovězí maso.
- Smasírujeme kmín, kurkumu, mletou papriku a rajčatový protlak.
- Povaříme do měkka a dochutíme solí a pepřem.
- V samostatném hrnci uvaříme rýži dle návodu na obalu.
- Poté v hrnci přidáme hrášek a necháme dovařit.
- Hotové maso servírujeme s rýží a hráškem.