9. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční indické jídlo – hovězí korma s máslem a kořením. Skvělá kombinace měkkého masa, bohatého másla a aromatických koření vytvoří neodolatelnou chuťovou explozi. Připravte si ho doma a užijte si exotickou lahůdku plnou lahodných chutí.
Suroviny
- 500g hovězího masa (krkovička nebo plec)
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1/2 lžičky mletého křenového koření
- 1/4 lžičky mletého kajenského pepře
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny. Masa nakrájejte na menší kostky, cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
- Na pánvi rozpalte máslo a osmažte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájený česnek a hovězí maso. Osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte všechny koření – kmín, papriku, koriandr, skořici, kardamom, křenové koření a kajenský pepř. Důkladně promíchejte.
- Duste maso na mírném plameni alespoň hodinu, dokud není měkké a šťavnaté.
- Pokud je třeba, přilijte trochu vody nebo vývaru.
- Po dokončení podávejte hovězí korma posypané nasekanou petrželkou a podávejte s rýží nebo naan chlebem.