24. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí korma s kokosovým mlékem je exotické pokrm, který okouzlí Vaše chuťové buňky. Kombinace jemného hovězího masa s krémovým kokosovým mlékem a aromatickými kořeněnými bylinkami je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně. Připravte si tento lahodný pokrm doma a rozzářte svůj jídelníček o něco netradičního. S receptem na hovězí korma s kokosovým mlékem Vás provedeme krok za krokem k dokonalému výsledku. Nechte se unést vůní a chutí exotiky!
Suroviny
- 500g hovězího masa na kousky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku utřené
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 1 pár zelených chilli papriček nakrájených na kolečka (dle chuti)
- 2 lžíce oleje
- 1 l koncentrovaného hovězího vývaru
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masaly
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibuli, česnek a chilli papričky, dokud cibule nezezloutne.
- Přidáme hovězí maso a osmahneme ho ze všech stran dozlatova.
- Přidáme papriku a dochutíme solí, pepřem, kurkumou, kmínem, koriandrem a garam masalou.
- Přilijeme hovězí vývar a kokosové mléko a necháme vařit asi 30 minut nebo dokud maso není měkké.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
- Servírujeme s rýží nebo indickým chlebem naan.