25. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí korma s kardamomem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí korma s kardamomem je lahodné indické jídlo plné exotických koření a bohatých chutí. Vyzkoušejte recept na domácí přípravu tohoto lahodného pokrmu a okusíte jeho jedinečnou kombinaci kardamomu s hovězím masem. S ním si jistě pochutnáte!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1 rajče
  • 200ml smetany
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezůstanou sklenuté.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme ho dozlatova.
  3. Přidáme kardamom, skořici, kmín, zázvor a promícháme.
  4. Přidáme na kostky nakrájené rajče a vaříme, dokud se rajče nerozpadne.
  5. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *