20. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Malý kousek kanadského lesa na talíři – hovězí korma s javorovým sirupem. Skvělý recept plný lahodných chutí a jedinečného aroma javorového sirupu. Zkuste něco nového a nechte se okouzlit touto lahůdkou!
Suroviny
- 500 g hovězího masa nakrájeného na menší kousky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 paprika nakrájená na proužky
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezloutnou.
- Přidejte nakrájené maso a opékejte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte papriku a nechte ji krátce restovat.
- Přilijte javorový sirup, sójovou omáčku, rybí omáčku, kmín, papriku, sůl a pepř. Promíchejte a nechte vařit asi 10 minut.
- Pokrm podávejte s rýží nebo bramborem a ozdobte nasekanou petrželkou.