20. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí korma s javorovým sirupem
zdroj: Recepty 24/7

Malý kousek kanadského lesa na talíři – hovězí korma s javorovým sirupem. Skvělý recept plný lahodných chutí a jedinečného aroma javorového sirupu. Zkuste něco nového a nechte se okouzlit touto lahůdkou!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa nakrájeného na menší kousky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 paprika nakrájená na proužky
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezloutnou.
  2. Přidejte nakrájené maso a opékejte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  3. Přidejte papriku a nechte ji krátce restovat.
  4. Přilijte javorový sirup, sójovou omáčku, rybí omáčku, kmín, papriku, sůl a pepř. Promíchejte a nechte vařit asi 10 minut.
  5. Pokrm podávejte s rýží nebo bramborem a ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *