8. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí korma s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí korma s fazolemi je lahodné indické jídlo plné exotických koření a výrazných chutí. Měkké kousky hovězího masa se krásně doplňují se šťavnatými fazolemi, vytvářející neodolatelnou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Naučte se připravit toto lahodné jídlo doma a překvapte své blízké autentickou indickou kuchyní.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka fazolí
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme nakrájený česnek a hovězí maso na menší kousky. Restujeme, dokud maso nezezloutne.
  3. Přilijeme rajčatový protlak a zalijeme vodou, aby masa bylo akorát ponořené. Přidáme kmín, papriku, sůl a pepř.
  4. Vše vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké (cca 1 hodina).
  5. Přidáme fazole a necháme provařit dalších 15 minut.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
  7. Podáváme s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *