1. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí kari s rýží a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí kari s rýží a hráškem je lahodné jídlo plné exotických koření a chutí. Tento recept vás okouzlí vůní i chuťovým zážitkem. Vyzkoušejte ho již dnes a dopřejte si skvělou večeři plnou aromatických vůní a chutí!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 g mraženého hrášku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Vařená rýže na podávání

Postup

  1. Na pánvi osmažte na kostky nakrájené hovězí maso dozlatova.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte do změknutí cibule.
  3. Přidejte kari koření a restujte krátce, dokud se všechny přísady nepropojí.
  4. Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 15 minut, dokud maso není měkké.
  5. Přidejte mražený hrášek a vařte dalších 5 minut.
  6. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Smažte rýži na druhé pánvi a podávejte s hovězím karím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *