1. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí kari s hráškem a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí kari s hráškem a rýží je lahodné exotické jídlo plné šťavnatého masa, aromatických koření a zdravých zeleninových ingrediencí. Tento recept je ideální pro milovníky pikantních, kořeněných jídel a jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný chuťových kontrastů ještě dnes!

Suroviny

  • 400g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 200g zmrazeného hrášku
  • 200g rýže
  • 400ml vývaru
  • olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené hovězí maso a restujte ho, dokud nezmění barvu.
  3. Přisypte kari koření a promíchejte.
  4. Přilijte vývar a nechte dusit, dokud maso nezměkne.
  5. Přidejte zmrazený hrášek a vařte dalších 5 minut.
  6. V dalším hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
  7. Srovnejte hotové hovězí kari s hráškem s uvařenou rýží a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *