9. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí kari s hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí kari s hráškem je lahodný a výživný recept, který spojuje chuťové lahůdky v jednom pokrmu. S jemně upečeným hovězím masem, dochuceným kari kořením a osvěžujícím hráškem je tento pokrm skvělou volbou pro milovníky exotické kuchyně. Připravit ho je snadné a rychlé, takže si můžete vychutnat jeho bohatou chuť i ve dny, kdy se vám nechce strávit celý večer v kuchyni. Podívejte se na náš recept na hovězí kari s hráškem a připravte si skvělou večeři, která vaše chuťové buňky rozhodně potěší.

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 středně velké brambory
  • 200 g hrášku
  • 2 lžíce kari koření
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ml vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Krájejte hovězí do menších kostek a cibuli na jemno.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na stejné kostky jako maso.
  3. Na rozpáleném oleji osmahněte maso spolu s cibulí, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte kari koření a promíchejte.
  5. Přidejte brambory a hrášek a zalijte vývarem.
  6. Nechejte vařit přikryté asi 20 minut, dokud se maso a zelenina neudusí.
  7. Nakonec přidejte smetanu a zvolna povařte dalších 5 minut.
  8. Případně dochuťte solí a pepřem dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *