25. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí kari s bramborami a hráškem je lahodné tradiční jídlo plné exotických koření a výrazných chutí. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky kari jídel a nabízí dokonalou kombinaci měkkého hovězího masa, voňavých brambor a sladkého hrášku. Naučte se, jak snadno připravit toto výtečné jídlo a okuste oblíbenou indickou chuť přímo z pohodlí vaší domácnosti.
Suroviny
- 500g hovězího masa na nudličky
- 2 velké brambory
- 200g hrášku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na nudličky nakrájené maso.
- Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a česnek a dusíme dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory a hrášek a chvíli restujeme.
- Přilijeme kokosové mléko, přidáme kari koření, sůl a pepř podle chuti a vaříme do měkkého.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.