30. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí guláš s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí guláš s knedlíky je tradiční české jídlo, které zahřeje⁤ každého. Chuťově bohatý a sytý guláš je připravován z kvalitního hovězího masa, cibule a⁢ koření, které dodávají jídlu výraznou chuť. Podává se s měkkými ⁤a nadýchanými knedlíky, které jsou perfektním doplňkem.‌ Naše receptura vám umožní připravit si toto dobrodružství do domu ‍a těšit se ⁣na výslednou lahůdku.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce papriky
  • 1‌ lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 200 ml rajčatového​ protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej na smažení knedlíků
  • 500 g houskových knedlíků

Postup

  1. Maso ⁢nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na‌ drobné‌ kousky.
  3. V hrnci‌ si rozehřejte olej a ‍osmažte na něm cibuli a česnek.
  4. Přidejte nakrájené maso a za stálého míchání ho osmažte⁤ z každé strany.
  5. Přidejte papriku, kmín a majoránku a promíchejte.
  6. Slijte vývar a rajčatový protlak do hrnce a přiveďte k ⁤varu.
  7. Zmírněte plamen a nechte⁤ guláš vařit pod pokličkou⁢ asi 1,5 – 2 hodiny, dokud ​masa nesněhobí.
  8. V malé misce smíchejte mouku se špetkou soli.
  9. Pomalu přilijte trochu vody a míchejte do hladka, aby nevznikly hrudky.
  10. Pomalu za⁣ stálého míchání přilévejte moučnou směs do guláše a vařte ještě⁢ asi 10 minut,‍ než omáčka zhoustne.
  11. Mezitím si připravte ‍knedlíky‍ podle návodu na obalu.
  12. V rendlíku rozehřejte olej a uvařte knedlíky.
  13. Podávejte hovězí guláš s knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *