8. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí guláš s knedlíkem a šťouchanými bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Chutný‍ recept ⁣na‌ hovězí guláš‍ s křupavými knedlíky a​ šťouchanými​ bramborami, který potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tradiční české jídlo plné lahodného masa ‌a ​aromatických koření. Navštivte naše stránky a objevte krok za⁤ krokem, jak​ si připravit toto lahodné​ jídlo. Vyzkoušejte ho⁤ ještě⁣ dnes a užijte‍ si chvíle​ plné požitků u stolu.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2​ lžíce oleje
  • 2 ⁣lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 ml hovězího ‍vývaru
  • 200 ml červeného ‌vína
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup

  1. Na⁢ oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájené hovězí maso a orestujeme ho dozlatova.
  3. Přisypeme⁣ mletou papriku a‌ kmín, promícháme a podlijeme vínem ⁤a vývarem.
  4. Přidáme rajčatový protlak a necháme dusit na mírném ohni přibližně ⁤1,5 hodiny.
  5. Na závěr ⁤zahuštíme omáčku smíchanou hladkou⁢ moukou s trochou vody ‌a dochutíme ⁤solí a pepřem.

Šťouchané brambory

  • 1 kg brambor
  • 100 ml mléka
  • 50‍ g másla
  • sůl ⁢a pepř podle​ chuti

Postup

  1. Brambory oloupeme, ⁣nakrájíme na menší kousky a uvaříme je ve slané‍ vodě.
  2. Uvařené brambory scedíme a rozmačkáme ⁤je do hladka.
  3. Přidáme máslo,‌ mléko, sůl a pepř a dobře promícháme.

Knedlíky

  • 250⁣ g hladké ⁢mouky
  • 1 vejce
  • špetka‍ soli

Postup

  1. V míse smícháme mouku⁤ s vejcem a⁤ solí.
  2. Vytvoříme těsto a necháme ho odpočinout zhruba 30 ⁢minut.
  3. Z těsta utvoříme válečky a povaříme je ve​ vařící osolené vodě do změknutí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *