25. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí guláš s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí guláš s knedlíkem je tradiční české jídlo plné bohatých chutí a vůně. Lahodná hovězí maso se dusí v aromatické cibulové omáčce, která dodává jídlu příjemně pikantní chuť. Klasické knedlíky,‌ připravené ⁣z kvásku a mouky, jsou perfektním doplňkem k tomuto bohatému guláši. Dejte svému jídelnímu repertoáru⁣ českou chuťovku, která uspokojí i ty nejnáročnější ⁣chuťové pohárky.

Suroviny

  • 500 g⁢ hovězího masa ‌(hovězí kližka, plec)
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička ‍mletého⁣ kmínu
  • 1 lžička‍ mletého kmínu
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 500 ml hovězího vývaru
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší ​kousky.
  2. Na‌ pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
  3. Přidáme maso ⁢a orestujeme z každé strany.
  4. Přisypeme sladkou papriku, kmín a majoránku, osolíme a ‌opepříme podle chuti.
  5. Přidáme rajčatový protlak a zalijeme hovězím vývarem.
  6. Guláš dusíme při mírném varu alespoň 1,5⁣ – 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka nezhoustne.
  7. Mezitím si připravíme knedlíky podle receptu.
  8. Podáváme hovězí guláš s knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *