25. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí guláš s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí guláš ⁢s knedlíkem je tradiční pokrm, který se‍ stal nedílnou součástí české kuchyně,⁤ je ⁢velmi populární díky⁤ své bohaté‌ chuti a ⁣jedinečné kombinaci ingrediencí. ⁢V tomto informativním článku ‍se podíváme⁤ na původ guláše, složení tradičního receptu a⁣ jaké variace a doprovodné přílohy lze ⁣k němu podávat.​ Připravte si chuťové buňky na nezapomenutelné​ dobroty, neboť hovězí guláš s​ knedlíkem‍ je připraven nás potěšit ⁣a vytvořit nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost.

Suroviny

  • 600 ⁤g hovězího masa (maso‍ na guláš)
  • 2 ​cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 2​ lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce slunečnicového⁢ oleje
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ​lžíce mleté sladké papriky
  • 1⁣ lžíce majoránky
  • 1 lžíce kmínu
  • 1​ lžíce nové​ koření
  • 500 ml hovězího vývaru (nebo​ vody)
  • sůl ⁤a pepř podle chuti

Postup

  1. Na ⁢oleji osmahneme cibuli, česnek a papriky nakrájené na kostičky.
  2. Přidáme ⁣hovězí maso nakrájené na menší kousky a opékáme, dokud nezezlátne ze⁢ všech‍ stran.
  3. Přidáme mouku a promícháme, ‍aby se maso obalilo a mouka zhnědla.
  4. Přidáme‌ rajčatový protlak, sladkou papriku, majoránku, kmín ⁤a nové koření. Dobře promícháme.
  5. Zalijeme hovězím ​vývarem ⁤(nebo vodou), přidáme sůl a pepř podle chuti. Zmírníme​ oheň, přikryjeme a‍ vaříme přibližně⁣ 1,5-2 hodiny, nebo dokud se maso nerozměkčí.
  6. Vyrobíme knedlíky podle oblíbeného receptu.
  7. Guláš podáváme s ‍knedlíky a případně ‍s čerstvým chlebem a nakrájenou cibulkou jako ozdobou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *