16. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí guláš s chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Vydejte‌ se na chuťovou dobrodružnou cestu s naším lahodným receptem na hovězí guláš s chlebem.‌ Tento tradiční český pokrm ​vás ⁢okouzlí intenzivním zážitkem plným ‍aromatických bylinek, šťavnatého měkkého masa a překvapivě bohaté‌ chutě.​ S naším krok za krokem vám ⁣nabídneme⁢ jedinečnou příležitost se stát šéfkuchařem⁣ ve vlastní kuchyni. ⁤Připravte se na výjimečnou⁢ kombinaci kvalitního hovězího masa,‍ cibule, rajčat a dalších vybraných surovin, které se‌ spolu‍ promění v nádherný guláš. Dopřejte si toto chutné‌ jídlo s kouskem čerstvého chleba a zanechte své chuťové pohárky nadšené.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (plec, krk​ nebo hýžď)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce slunečnicového⁣ oleje
  • 1 ⁢lžíce ⁢mleté ‍papriky
  • 1 lžíce ‌majoránky
  • 1 lžíce ‌kmínu
  • 1 litr vývaru (hovězího, kuřecího nebo zeleninového)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl a⁢ pepř dle chuti

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a⁤ nakrájejte ⁤na jemno.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a ⁤osmahněte na něm ⁣cibuli dozlatova. Přidejte česnek ⁢a orestujte jej krátce.
  4. Přidejte hovězí maso ⁣a podsmažte ho ze všech stran.
  5. Přisypeme mletou papriku, kmín a ‌majoránku. Promícháme a⁣ za stálého míchání‍ podlijeme vývarem.
  6. Přivedeme‌ k ⁤varu, snížíme⁣ teplotu na minimum, přiklopíme‌ pokličkou a necháme dusit přibližně 1,5 – 2 hodiny, dokud maso⁤ nezměkne.
  7. Po hodině dusení přidáme ​rajčatový protlak a dochutíme solí a pepřem dle‌ chuti.
  8. Guláš necháme⁤ ještě 30 minut povařit.
  9. Servírujeme s chlebem nebo knedlíky. ​Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *