24. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí guláš
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Hovězí guláš je tradiční české jídlo plné ⁤chuti a vůně. Tento jednoduchý a​ chutný recept vám ⁢umožní připravit si ten nejlepší guláš přímo v pohodlí vaší kuchyně. Kombinace kvalitního hovězího masa, cibule, papriky a koření ⁣vytvoří nepřekonatelnou chuťovou explozi. Dopřejte si lahodný ​guláš, který se bude vám i vašim blízkým líbit!‌

Suroviny

  • 500 ‌g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíčka⁤ majoránky
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany ke šlehání

Postup

  1. Maso nakrájíme na ⁣kostky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. Nastrouhanou cibuli⁢ orestujeme na sádle ‌dozlatova.
  4. Přidáme nakrájený ‌česnek⁢ a kratší dobu restujeme.
  5. Přidáme ​maso a restujeme, dokud ‍nezezlátne ‌ze všech stran.
  6. Přidáme mletou papriku, kmín, majoránku, sůl a ⁢pepř, promícháme ‌a restujeme⁤ dalších pár⁢ minut.
  7. Zalijeme hovězím vývarem a přidáme‍ rajčatový​ protlak.
  8. Guláš dusíme pod pokličkou na mírném ohni přibližně 1,5 – 2 hodiny,​ dokud se maso nezměkne.
  9. Před koncem vaření zahustíme⁢ směsí⁢ smetany a hladké ⁤mouky, ⁣dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.
  10. Podáváme s‍ knedlíky nebo houskovým ‌knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *