9. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí filé s bramborovou kaší je chutný a sýtý pokrm, který potěší všechny milovníky masitých jídel. Křehké kousky hovězího filé jsou jemně propečené a podávají se s bohatou bramborovou kaší. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři a přináší dokonalý spojení kvalitního masa s lahodnou přílohou. Připravte si tento recept a překvapte svého okolí vynikajícím jídlem plným chuti a vůně.
Suroviny
- 400g hovězího filé
- 500g brambor
- 300ml mléka
- 50g másla
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
- Vložte brambory do hrnce, zalijte vodou a vařte je do měkka.
- Mezitím nakrájejte hovězí filé na tenké plátky.
- Na rozpálené pánvi s olejem osmažte plátky hovězího filé z obou stran dozlatova. Přidejte nastrouhaný česnek a osolte a opepřete podle chuti.
- Pokud jsou brambory měkké, slijte vodu a přidejte do hrnce mléko a máslo.
- Garanujte brambory do hladké kaše. Případně můžete přidat trochu mléka, pokud je kaše příliš hustá.
- Na talíři nejdříve servírujte hovězí filé a vedle něho přidejte bramborovou kaši.
- Podávejte ihned a můžete ozdobit čerstvou petrželkou.