26. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Hovězí empanadas s paprikou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné hovězí empanadas naplněné paprikou a tajemnými kořeněními. Tento recept vás okouzlí chutí a jemným aroma, které si zamilujete. Vyzkoušejte tento tradiční argentinský pokrm a dopřejte si chuťovou orgii plnou exotiky!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 rajčata
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • listové těsto
  • 1 vejce (na potření)

Postup:

  1. Nejprve nakrájejte hovězí maso na menší kousky a osmahněte ho na pánvi.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a papriky a opékejte do měkkého stavu.
  3. Přidejte nakrájená rajčata a dochuťte mletou paprikou, solí a pepřem.
  4. Dejte směs na stranu a nechte ji vychladnout.
  5. Rozválejte listové těsto a nakrájejte ho na menší kruhy.
  6. Naplněte kruhy masovou směsí a zavřete je do tvaru empanadas.
  7. Na závěr potřete empanadas rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C až do zlatavé barvy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *