26. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné hovězí empanadas naplněné paprikou a tajemnými kořeněními. Tento recept vás okouzlí chutí a jemným aroma, které si zamilujete. Vyzkoušejte tento tradiční argentinský pokrm a dopřejte si chuťovou orgii plnou exotiky!
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 rajčata
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- listové těsto
- 1 vejce (na potření)
Postup:
- Nejprve nakrájejte hovězí maso na menší kousky a osmahněte ho na pánvi.
- Přidejte nakrájenou cibuli a papriky a opékejte do měkkého stavu.
- Přidejte nakrájená rajčata a dochuťte mletou paprikou, solí a pepřem.
- Dejte směs na stranu a nechte ji vychladnout.
- Rozválejte listové těsto a nakrájejte ho na menší kruhy.
- Naplněte kruhy masovou směsí a zavřete je do tvaru empanadas.
- Na závěr potřete empanadas rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C až do zlatavé barvy.