24. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Hovězí empanadas
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí empanadas – Klasický recept na tradiční argentinské empanadas s náplní z hovězího masa. Vyzkoušejte jedinečnou kombinaci křehkého těsta a šťavnatého hovězího masa s aromatickými kořením. Skvělá volba pro rodinné oslavy nebo večírky s přáteli. S naším jednoduchým receptem na hovězí empanadas se stanete mistrem argentinské kuchyně ve vaší vlastní kuchyni.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa, nakrájeného na malé kostičky
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 paprika, nasekaná na malé kousky
  • 1 rajče, nakrájené na malé kostičky
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej pro smažení
  • po 1 balení listového a kukuřičného těsta (10 plátků)
  • vejce, rozšlehané (na potření)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte hovězí maso a smažte ho, dokud nezezelená.
  3. Přidejte nakrájenou papriku, rajče, papriku, mletý kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte vařit asi 10 minut na středním ohni, dokud se všechny chutě dobře nespojí.
  4. Odstavte masovou směs a nechte ji vychladnout.
  5. Na plech dejte listové a kukuřičné těsto a rozkrájejte na menší čtverce.
  6. Na každý čtvereček položte lžíci masové směsi a přeložte těsto diagonálně, vytvořte trojúhelníkový tvar. Okraje po obvodu lehce stiskněte vidličkou, aby se nerozpadly.
  7. Rozšlehejte vejce a pomocí štětce potřete empanadas z vrchní strany. To pomůže, aby byly pečené empanadas krásně zlaté.
  8. Pečte empanadas v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  9. Podávejte teplé a doplňte je salsou nebo guacamolem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *